,

Gimnastica prenatala

Gimnastica prenatala - Apollus Institute

Gimnastica prenatala – Sarcina este o perioada foarte frumoasa si emotionanta in viata unei femei facand-o sa se simta complet implinita.

Sarcina vine cu multe schimbari emotionale si fizice de aceea viitoarele mamici participa la o multime de cursuri: cursuri pentru nastere, cursuri pentru ingrijirea bebelusului, prim ajutor dar si la cursuri de gimnastica prenatala.

Sarcina aduce schimbari asupra fizicului viitoarei mamici astfel ca, treptat, cu fiecare luna care trece burtica creste si schimba centrul de greutate al corpului iar acesta compenseaza prin a accentua curburile fiziologice ale coloanei vertebrale. Din acest motiv pot aparea dureri articulare, contracturi musculare si o respiratie deficitara.

Gimnastica prenatala este foarte importanta deoarece ajuta la mentinerea mobilitatii coloanei vertebrale si mentinerea corecta a aliniamentului corporal. Deasemenea ajuta la imbunatatirea respiratiei in timpul sarcinii, reducerea edemelor, cresterea mobilitatii pe articulatiile membrelor si nu in ultimul rand la relaxarea intregului organism.

Gimnastica se face intr-un ritm lent si consta in exercitii pe minge „fitball”, streching, exercitii la sol, respiratii abdominale si toracale, reeducare perineala si respiratii de travaliu.

Gimnastica prenatala incepe din saptamana 12 de sarcina si poate fi facuta pana in ultima zi de sarcina cu o frecventa de 1-3 ori pe saptamana.